KVKK Eğitimi

KVKK Eğitimi

Eğitim İçeriği

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK), 7 Nisan 2016 yılında Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile verisi işlenen kişinin özel hayat gizliliği, temel hak ve özgürlüğü korunması amacıyla kişisel verileri işleyen kişinin/kişilerin üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesi amacını hedeflemektedir. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamındaki kurum ve kuruluşlar 30 Eylül 2020 tarihine kadar Veri Sorumluları Sicili (VERBİS) kaydını yaptırmak zorundadır. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamındaki kurum ve kuruluşların, hukuka uygun davranmaması durumunda hukuki ve cezai sonuçları bulunmaktadır.

Eğitim kapsamında Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) usul ve esasları, yükümlülükleri, hukuki ve cezai sonuçları kapsamlı bir şekilde ele alınarak katılımcılara aktarılması ve katılımcıların farkındalık düzeylerinin artırılması hedeflenmektedir.

KVKK eğitimi, sizlerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla alanında uzman ve deneyimli eğitmen kadromuz tarafından yürütülmektedir.

Eğitimin Amacı

Eğitimde;

  • Kişisel veri
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)
  • Veri sorumlusu
  • Veri işleme sorumlusu
  • Kişisel verilerin işlenmesi
  • Açık rıza metinleri
  • Aydınlatma yükümlülüğü
  • KVKK politikası
  • VERBİS

hakkında katılımcılara bilgi vermeyi amaçlamaktadır.

Kimler Katılmalı?

KVKK eğitimine;

  • Yönetici veya yönetici yardımcısı
  • Hukuk müşavirleri
  • Avukatlar
  • IT çalışanlar
  • Bilgi teknolojileri departmanında çalışanlar
  • Pazarlama departmanında çalışanlar
  • İnsan Kaynakları departmanında çalışanlar
  • Finans departmanında çalışanlar
  • KVKK kapsamındaki kuruluşlar
  • KVKK alanında araştırmalar ve çalışmalar yapan herkes
  • KVKK alanında bilgi sahibi olmak isteyen herkes

katılabilir.

Eğitim İçeriği

  1. Kişisel Veri
  2. Özel Nitelikli Kişisel Veri
  3. Kişisel Verilerin Korunmasının Tarihçesi
  4. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) Nedir?
  5. Veri Sorumlusu Nedir?
  6. Veri İşleme Sorumlusu Nedir?
  7. Kişisel Verilerin İşlenmesi
  8. Açık Rıza Metinleri
  9. Aydınlatma Metinleri
  10. KVKK Politikası
  11. Veri Sorumluları Sicili Nedir?
  12. Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS) İşlemleri

Eğitim Süresi

10 Saat

Eğitim Türü

Online – Video

Siber Güvenlik Hizmetlerimiz için Bize Ulaşabilirsiniz: